Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat săptămâna trecută o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic, pe raza comunelor Hida, Dragu, Almașu și Fildu de Jos.

„În urma a șapte controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 124 de autovehicule, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de peste 20 de metri cubi masa lemnoasă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.
Au fost efectuate, în perioada 7-8 februarie 2019, șapte controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.458 de lei. Dintre acestea, 29 au fost aplicate la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, trei la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar diferența au constituit alte abateri.
Totodată, a fost confiscată cantitatea de 20,22 metri cubi masă lemnoasă.
La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Articolul precedentUn tânăr din Bihor a provocat un grav accident între localitățile sălăjene Mălădia și Măeriște
Articolul următorÎn municipiul Zalău, o nouă linie de transport public pentru elevi