De la începutul acestui an, polițiștii sălăjeni au efectuat peste 1.000 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier și au aplicat amenzi în valoarea de aproape 700.000 de lei. 

„În urma a 1086 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 758 mijloace de transport, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de 1067,27 metri cubi masă lemnoasă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Potrivit acestora, în perioada1 ianuarie-30 aprilie 2019, polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au efectuat 1.086 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 435 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 698,9 mii lei,  la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate 64 de infracţiuni.

De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1067,27 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate patru atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCentrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, dotat cu centrifugă nouă pentru colectarea și procesarea sângelui
Articolul următorNoi investiții la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Va fi modernizată și extinsă Secția de Psihiatrie