Echipajele mixte, formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat în continuare verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.800 de lei.

Alte nouă sancțiuni, în valoare de 12.300 lei, au fost aplicate de jandarmi, pe parcursul a 48 de ore. Jandarmii au mai însoțit șapte convoaie organizate pentru transportul persoanelor spre centrele de carantină, asigurând, totodată și măsurile de ordine publică în proximitatea acestora, au transmis reprezentanții Centrului de Urgență Județean Sălaj. 

Polițiștii din Sălaj continuă să acționeze în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sălaj cu persoane care vin din afara granițelor țării sau transportă echipamente medicale. „Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage răspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză”, au subliniat autoritățile sălăjene.