Cravana Cultură’n Șură revine la acest final de săptămână pe meleaguri sălăjene. În fiecare vară, o trupă formată din actori profesioniști traversează țara în lung și-n lat aducând magia teatrului în cele mai neașteptate locuri. Șurile și curțile sătenilor, grădinile și parcurile de vară devin pentru o seară săli de spectacol. ”Doctor fără voie” de Moliere, un text clasic scris acum mai bine de 600 de ani își demonstrează actualitatea în montarea regizorului Victor Olăhuț. Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Atelier” ediția 2018.

Teatru la: Domnin, Bocșa și Bobota

La sfârșitul săptămânii 9-11 august, trei sate noi vor fi puse pe harta Cultură’n Șură. Este vorba despre satele: Domnin, Bocșa și Bobota. Teatrul de vară la țară are următorul program: vineri – 9 august, ora 21:00 – Domnin, la Ionu Văsălichii Domniți; sâmbătă – 10 august, ora 21:00 – Bocșa, la familia Ciobanca şi duminică – 11 august, ora 21:00 – Bobota, la Șoni Pocăitului. Actorii: Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică ”Doctor fără voie” de Molière în regia lui Victor Olăhuț. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  ”În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru – halatul pe medic?” În timpul zilei, actorii trupei vor susține ateliere de teatru pentru copii. Intrarea la spectacol și participarea la ateliere sunt gratuite.Programul caravanei poate fi urmărit și pe site-ul www.culturansura.ro și pe pagina de facebook.com/culturansura.

Cultură’n Șură are o istorie veche în relația cu județul Sălaj: în șură la badea Florea al lui Juvri din comuna Hida a pornit, în urmă cu şapte ani, proiectul care a dus, de atunci, teatrul în alte zece județe din țară. Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, prin managerul său, Daniel Săuca, a sprijinit această inițiativă încă de pe vremea când era doar o idee a regizorului Victor Olăhuț.

Articolul precedentTrimisă în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene
Articolul următorSuspiciune de pestă porcină în localitatea Preoteasa