„Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” este mesajul polițiștilor sălăjeni, în această perioadă, când începe sezonul rece și noaptea este mai lungă, condiții în care hoţii au posibilitatea să comită mai uşor furturi.

Astfel, pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, poliţiştii din cadrul Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  recomandă proprietarilor de autoturisme: când părăsiţi maşina asiguraţi-vă că aţi închis portierele; după lăsarea serii, parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau special amenajate. „Evitaţi să lăsaţi sume de bani sau alte bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) în interiorul autoturismului, chiar dacă acesta este parcat într-o parcare amenajată sau în curtea casei dumneavoastră. Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană străină să poată fi uşor văzută. La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE”, a mai precizat sursa citată.

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.

„Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului. Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare cu carburanţi pe timpul efectuării plăţii combustibilului. Dacă sunteţi victima sau martorul unui furt din autoturism nu atingeţi maşina, ci sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă  112”, mai recomandă oamenii legii.

Articolul precedentȘedință publică la ISJ Sălaj pentru repartizarea unor posturi didactice
Articolul următorSălăjenii, aşteptaţi la simpozionul naţional ”Cooperativizare și decooperativizare în România”. 70 de ani de la debutul colectivizării forțate în România