Un proiect de prevenire a furturilor din locuințe cu tema „Fii vigilent! Neglijenţa ta e aliatul hoţilor!” este derulat, în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, în municipiul Zalău. 

Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vin cu câteva recomandări recomandă care să ducă la prevenirea furturilor din locuinţă. „Dacă aţi pierdut cheile de la uşa de acces în locuinţă, luaţi urgent măsuri de înlocuire a sistemului de închidere; când lipsiți de acasă, nu lăsați ferestrele deschise și lăsați o lumină aprinsă sau un radio pornit; în cazul în care lipsiți o perioadă mai lungă de timp, rugați-vă prietenii sau vecinii să treacă pe la voi și să vă ridice corespondența;nu anunțați pe rețelele de socializare plecările prelungite de la domiciliu (excursii, concedii); evitați să păstrați sume mari de bani în casă! Nu vă lăudați cu diverse câștiguri, s-ar putea să fiți vizați de hoți; dacă locuieşti la parter sau la etajul 1, grilajele de la ferestre îi descurajează pe hoţi. Dacă locuiești la bloc, solicită administraţiei montarea unui interfon la intrarea în scară, dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, a teraselor sau a intrărilor suplimentare, precum și iluminarea bună a holurilor şi a palierelor blocului”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

Oamenii legii recomandă că atunci când vă întoarceţi acasă şi vă găsiţi locuinţa prădată de hoţi, nu trebuie să atingeţi sau să mişcaţi de la locul lor lucrurile din locuinţă, pe cât posibil. În multe cazuri victima sau alte rude doresc să verifice ce obiecte lipsesc sau să facă ordine în lucrurile răvăşite de infractori, prin aceasta distrugând mijloacele de probă existente.

De asemenea, dacă observaţi ceva suspect la apartamentul dumneavoastră sau la al vecinilor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) sunaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiata unitate de poliţie. Cu cât aceasta este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari.

Articolul precedentLucrări de reabilitare și modernizare pe DJ 196 – Ce valoare are contractul
Articolul următorLa Zalău, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi