Un amplu proiect, intitulat sugestiv ”Coșul de fructe – coșul de sănătate”, în cadrul căruia au fost angrenați peste 2.000 de elevi, a fost derulat în mai multe unităţi de învăţămînt din judeţul Sălaj.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, activitățile s-au desfăşurat în ultima săptămână de şcoală din semestru I şi au fost dedicate încurajării consumului de fructe şi de legume. Au avut loc la nivelul instituţiilor şcolare cu personalitate juridică din mediul rural şi în unităţile arondate acestora, fiecare școală alegându-şi o zi tematică din intervalul respectiv.

Măsura a fost o una educativă ce a însoțit distribuţia fructelor, a legumelor, în unităţile şcolare din judeţul Sălaj ai căror elevi din ciclul primar sunt beneficiarii programului ”Furnizarea şi distribuţia merelor, laptelui, produselor lactate şi produselor de panificaţie pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de patru ore de stat autorizate şi acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din judeţul Sălaj, pentru anii şcolari 2018-2020”. Activitățile s-au adresat elevilor din învăţământul primar, beneficiari ai programului de distribuţie a merelor în şcoli, în anul şcolar 2018-2019.

Scopurile propuse au fost educarea copiilor, sensibilizarea părinţilor şi a cadrelor didactice  pentru a susține şi a promova consumul de fructe şi legume, în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

În cadrul acestor zile tematice, au participat la activități 2.063 de elevi din 28 unități de învățământ. Aceştia au pregătit salate de fructe, au scris poezii și compuneri, au realizat pliante, colaje, postere și afişe având ca temă beneficiile consumului de fructe şi de legume proaspete sau, prin intermediul unor jocuri de rol, chiar au dialogat cu fructele: ”dialogul fructelor: fructul românesc și fructul exotic”. La finalul activităților, s-au făcut degustări de fructe, fiecare copil participant primind o banană, o portocală şi o pară.

Articolul precedentWeekend la spital: 434 de cazuri tratate la UPU Zalău
Articolul următorStudenți de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în practică la Jandarmeria Sălaj