Sălăjenii care vor să iasă din cotidian sunt aşteptaţi să petreacă ziua de 1 Mai, la Bădăcin, la un ”prânz local”. Invitatul special al evenimentului: sălăjeanul Dacian Cioloş – candidatul Alianţei USR PLUS 2020 la alegerile europarlamentare din 26 mai. Invitaţia, valabilă pentru toţi cei care doresc, aparţine ”Colţului Românesc” – proiect umbrelă, care pledează pentru consumul de produs românesc și susținerea micului producător local din zonele cu înaltă valoare naturală. Evenimentul cu începere de la ora 12,30, va include: un tur ghidat la Casa Memorială ”Iuliu Maniu”, vizite prin livezi și la pălincia veche, o expoziție de produse cu plusvaloare din Sălaj și un prânz local oferit de comunitate, sus în deal, la ”Prăznicar”. ”Hai de 1 Mai la un prânz local la Bădăcin, să facem, împreună, pledoarie pentru consumul de produs românesc tradițional și susținerea micului producător local. Noi o să ne trezim de dimineață și o să coacem pită de casă și cozonaci cu Domnica, în cuptorul din curte, femeile locului vor face celebrele lor sarmale și plăcinte cu lobodă, cu brânză, cu varză sau cu cartofi, smântână și usturoi, o să avem pălincă bună, siropuri, flori și multe alte bucurii cu care ne pregătim să vă surprindem”, spun organizatorii. Potrivit acestora, invitatul special va fi sălăjeanul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, care a venit acasă de Paști, pe meleaguri sălăjene, și cu care cei prezenţi vor avea ocazia să povestească despre: micul producător, despre consumul de produs românesc și despre mina de aur pe care va trebui să învățăm să o exploatăm, respectiv produsul ecologic, local, tradițional.
”Aduceți de acasă ouă de Paști, să le ciocnim a sărbătoare. Veniți cu copiii. Să îi învățăm, de mici, valoarea specificului local! Nu există taxă de participare, dar susținem donațiile, pentru a încuraja doamnele din comunitate să continue proiectele de implicare și revigorare a satului și să ne mai pregătească astfel de evenimente. Ne întâlnim chiar dacă plouă. ”Prăznicarul” ne adăpostește pe toți, cu bucate și povești”, au precizat organizatorii.

”Colţul Românesc” – organizatorul ineditului eveniment de la Bădăcin

Pentru o bună desfășurare a evenimentului, participarea se face în baza înscrierii în linkul de mai jos https://forms.gle/ux3GcP63uyYo814a7

”Colţul Românesc”, organizatorul ineditului eveniment de la Bădăcin, este un fel de târg online al produselor de poveste, făcute cu sufletul și de mâinile oamenilor! Un magazin online ce reunește aproape 20 de producători de referință, care acoperă game gourmet, produse handmade de serie mică sau unicat, obiecte de designer, artă populară sau modernă de inspirație tradițională, obiecte vechi, de tip antichități sau anticariat, carte, muzică (CD-uri), dichisuri, jucării, suveniruri, cadouri etc.

Sursa foto: Facebook  Dacian Cioloş şi Colţul Românesc

 

Articolul precedentCondamnat pentru tentativă de omor. Și-a atacat un membru al familiei cu un cuțit
Articolul următorGospodărie în flăcări la Camăr în a doua zi de Paşte. Proprietarii au suferit arsuri