Începând de astăzi, 1 iulie, românii vor scoate mai puţini bani din buzunare pentru energia electrică, iar pensionarii vor primi pensii mai mari.

Preţul energiei electrice va scădea, în medie, cu 3,53%, iar punctul de pensie va creşte cu 10%, acestea fiind principalele modificări care intră în vigoare începând cu data de 1 iulie în economia românească.

Astfel, pentru următorul an, adică până la 30 iunie 2019, consumatorii de electricitate vor plăti mai puţin cu 3,53% decât acum către furnizorii de ultimă instanţă, după cum a decis Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Tot începând cu astăzi- 1 iulie, Guvernul a decis majorarea punctului de pensie de la 1.000 lei, la 1.100 lei. De asemenea, indemnizaţia socială pentru pensionari se va majora de la 520 lei, la 640 lei. De la 1 ianuarie 2021 punctul de pensie ar urma să ajungă la valoarea de 1.775 lei, echivalentul a 45% din salariul mediu.

De asemenea, plata pensiilor prin Compania Națională Poşta Română se va efectua începând din această lună în intervalul 1-15 ale lunii, potrivit datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice. În ceea ce priveşte plata pensiilor în conturile bancare, aceasta nu se modifică.

Sursa foto: Bugetul.ro

 

Articolul precedentPompierii din Sălaj, alături de colegii din Iaşi
Articolul următorJudecătorii sălăjeni au intrat de astăzi în vacanţă