Peste 400 de persoane au ajuns, în perioada Crăciunului, la Urgența Spitalului Județean Zalău, solicitând îngrijiri medicale. Mai precis, este vorba despre perioada 24 – 26 decembrie 2018. Din totalul celor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, au rămas pentru tratament şi investigaţii medicale suplimentare 87 de pacienţi.

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă aglomerată pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Fie că fac exces alimentar, fie că se cinstesc cu mai multe pahare sau că sunt victimele unor incidente casnice sau rutiere, numărul celor care ajung în atenția medicilor este considerabil, de sărbători. Iar Crăciunul din acest an nu a făcut excepție.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului Județean, în perioada 24 decembrie – 26 decembrie 2018, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe un număr de 428 de persoane.

Cele mai frecvente cazuri înregistrate, mai exact 70, au fost plăgi, fracturi, traumatisme, entorse, contuzii, urmate de cele de gastrită, gastroduodenită, enterocolită, gastro-enterocolită – 20.

La capitolul agresiuni, nici de această dată nu au lipsit cazuri, întrucât cinci persoane au ajuns pe patul de spital, prezentând politraumatisme.

De asemenea, în weekend au fost şi accidente rutiere, în urma cărora 7 persoane cu multiple contuzii au fost preluate de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanță și transportate la spital.

Articolul precedentArestat la domiciliu
Articolul următorLa Şimişna: Gospodărie distrusă de flăcări din cauza unui coş de fum deteriorat