Șase pompieri, din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ISU ”Porolissum” Sălaj, au fost avansați în grad astăzi – 13 septembrie, într-un cadru festiv, la sediul unității, cu ocazia Zilei Pompierilor din România. Astfel, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofiţer şi cinci subofiţeri, au fost avansați după cum urmează: de la gradul de căpitan la cel de maior Ionuț Pop, de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant Adrian Fărcaş, Gabriel Ghiuruţan, Andrei Negrean, Rad Călin şi Dan Vasile Vescan.

De asemenea, la sediul ISU din municipiul Zalău, pompierii sălăjeni au parcurs prin vizionarea unui film, file de istorie de la înființarea primelor structuri de intervenţie şi până în prezent, au fost prezentate şi mesajele de felicitare a eşaloanelor superioare.

Ziua de 13 Septembrie a fost şi va rămâne un reper major pentru pompierii români prin aducerea aminte a faptelor de arme săvârşite de pompierii militari, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, cu propriul lor sânge au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului lor nestrămutat pentru apărarea idealurilor revoluţiei, în bătălia din Dealul Spirii.