Eşti pieton? Trotuarul a fost construit special pentru siguranţa ta! Este mesajul transmis de reprezentantii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. Potrivit acestora, de la începutul acestui an, din vina pietonilor, s-au produs zece accidente grave de circulație, soldate cu un mort şi nouă răniţi grav.

Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. În perioada 1 ianuarie-30 septembrie a.c., polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților au fost aplicate 1.288 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs zece accidente grave de circulație, soldate cu un mort şi nouă răniţi grav.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj reaminteşte câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:

  • Traversaţi prin locurile special amenajate şi asiguraţi-vă înainte de a traversa.
  • Nu vă opriţi şi nu alergaţi pe stradă. Vehiculele nu frânează atât de repede pe cât  v-aţi dori!
  • Respectaţi culorile semaforului electric!
  • Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
  • Pentru siguranţa dumneavoastră, nu folosiţi telefonul mobil când traversaţi strada.

„Alegeţi să fii în siguranţă! Doar pentru că vă grăbiţi, nu înseamnă că aveţi dreptul să traversaţi pe oriunde. Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor!”, a subliniat sursa citată.

Sursa foto Botosaneanul

Articolul precedentPompierii sălăjeni – în luptă cu flăcările la Cehei și Călacea
Articolul următorAmendați de jandarmi pentru că transportau lemne fără acte