Aproape 8.500 de absolvenţi de Medicină susţin, astăzi, 18 noiembrie, concursul de intrare în rezidenţiat, în şase centre universitare, potrivit Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici s-au înscris pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. 19 sălăjeni figurează pe listele candidaților înscriși la centrul universitar Cluj-Napoca.

Potrivit Ministerului Sănătății, în sesiunea din acest an, cei 8.419 tinerii medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie concurează pe un număr de 5.415 locuri şi posturi (4.730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie).

Pe ţară, în clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi, Bucureşti este pe primul loc, cu 3.250 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 1.370 de candidaţi şi Clujul – pe locul al treilea, cu 1.209 de candidaţi.

La fel ca în anii precedenți, concursul de intrare în rezidenţiat se desfășoară în șase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

La centrul universitar Cluj-Napoca sunt înscrişi 19 candidaţi din Sălaj, majoritatea pentru domeniul medicină, respectiv 10 cadidaţi, 3 pentru farmacie şi 6 pentru medicină dentară.

sursa foto Ziua de Cluj
Articolul precedentUn sălăjean a accidentat grav o clujeancă
Articolul următorUn autoturism a fost cuprins de flăcări pe o stradă din Zalău. Incendiul s-a extins și la alte autoturisme