Doi minori de 14, respectiv 16 ani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme, sunt cercetaţi de poliţişti pentru furt calificat în formă continuată. Faptele au fost comise în luna ianuarie 2019, în municipiul Zalău. Unul dintre aceştia a fost reţinut. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 70 la sută.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că, în perioada 4-7 ianuarie 2019, atât pe timp de zi cât şi în timpul nopţii, cei doi au sustras din cinci autoturisme bunuri  (un laptop, două telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte etc.) şi bani (100 de lei şi 400 de euro), cauzând un prejudiciu de 7.450 de lei. La momentul comiterii faptelor, portierele maşinilor erau închise, dar neasigurate.

Din totalul prejudiciului cauzat s-a recuperat aproximativ 70 la sută.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, minorul de 16 ani a fost reţinut, miercuri, 9 ianuarie 2019, iar joi, 10 ianuarie 2019, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Faţă de minorul de 14 ani s-a dispus efectuarea de cercetări în stare de libertate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Articolul precedentSe caută învăţători şi educatoare. Vezi aici în ce localităţi
Articolul următorIncendiu la Hereclean. O hală, cuprinsă de flăcări de la o aerotermă