Așa cum era anticipat, două românce se vor lupat ăntre ele pentru accederea pe tabloul principal al aturneului de tenis de la Hobart din Australia. Sorana Cîrstea și Irina Camelia Begu, au câștigat partidele din primul tur al calificărilor și vor trebui să lupte între ele pentru a prinde un loc pe tabloul principal.

Imagine

Sursa foto- wtatennis.com

Sorana Cîrstea(nr. 74 WTA) nu a avut nicio problemă în a își adjudeca meciu cu jucătoarea austaliană Da Silva Fick (nr.534 WTA). Tânăra australiancă (19 ani) nu a reușit să opună aproape nicio rezistență târgoviștencei (29 de ani), astfel că după doar 54 de minute de joc (6/1,6/0) Sorana Cîrstea  s-a calificat pentru turul al doilea al calificărilor.

Imagine

În altă partidă, din aceiași fază a competiției, Irina Begu (nr.101 WTA) a avut mult mai  multe emoții. în fața americancei Jennifer Elie (nr 399 WTA). Begu a pierdut primul set (4/6) și a avut nevoie de prelungiri, în al doilea set, pentru a echilibra partida ( 7-4 în tie-break). În cele din urmă, în decisiv, Begu a reușit să se impună cu 6/3.

Scor final Irina Begu- J.Elie 4/6,7/6,6/3

Cele două românce se vor confrunta între ele pentru a obține un loc pe tabloul principal. Partida Cîrstea-Begu va avea loc în noaptea de 11-12 ianuarie (în România). 

Pe tabloul principal al competiției australiene (Hobart) învingătoarea, din confruntarea româncelor, poate întâlni și favorita principală a competiției, belgiaca Elise Mertens, dar și o altă jucătoare venită din calificări, conform țintarului stabilit deja de organizatori. Șase locuri sunt disponibile pentru calificare pe tabloul principal, din calificările turneului de la Hobart.

Articolul precedent„Desființăm zidurile” – Ce ghișee vor fi eliminate
Articolul următorIGPR: Peste 2.600 de permise de conducere reţinute şi peste 680 de certificate de înmatriculare retrase în ultima săptămână