3.610 de combinezoane de protecție, 675 măști protecție FFP – 2 (în curs de primire încă 1.120), 400 FFP – 3 (în curs de primire încă 100) au fost primite și repartizate în județul Sălaj, potrivit informațiilor primite de la reprezentanții ISU Sălaj.

Acestea au fost repartizate Spitalului Județean de Urgență Zalău, Unității de Primiri Urgențe Zalău (UPU SMURD Zalău), Spitalului Orășenesc “Prof. dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei, Serviciului de Ambulanță Județean, Direcției de Sănătate Publică Sălaj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum ” al județului Sălaj, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj. Echipamentele primite de ISU Sălaj vor fi utilizate de personalul care asigură misiunile de transport specializat al persoanelor suspecte sau infectate cu noul tip de coronavirus.
„Pe lângă aceste materiale, fiecare unitate sanitară deține și stocuri proprii, iar, spre exemplu, conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău (cea mai importantă unitate spitalicească din Sălaj) ne-a transmis că ieri dimineață (31.03.2020) aveau în depozite 3600 de mănuși, 1361000 de mănuși protecție, 550 de ochelari și tot atâtea combinezoane, precum și alte materiale de protecție și dezinfectanți. De asemenea, în fiecare zi sunt primite alte stocuri de materiale, prin comenzi proprii, dar și din donații”, a precizat sursa citată. 

“Le mulțumim cadrelor medicale, polițiștilor, angajaților ISU, jandarmilor, militarilor și tuturor care sunt la datorie, în prima linie. Suntem alături de ei și facem eforturi să aibă la dispoziție tot ce au nevoie în această perioadă. Sălăjenilor le transmit să dea dovadă de spirit civic și să respecte măsurile indicate de autorități. Cu aportul fiecăruia din noi, dând dovadă de responsabilitate și solidaritate vom reuși să depășim și aceste momente dificile”, a declarat Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.