Un nou proiect destinat elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a din satele sălăjene a fost demarat de Asociația Sălăjenii Contează. În cadrul acestuia se vor organiza excursii gratuite pentru elevi din mediul rural, scopul acestora fiind ca tinerii să vadă locuri semnificative din punct de vedere cultural, istoric și economic pentru comunitatea din Șimleu Silvaniei.

Intitulat ”Descoperă orașul Șimleu Silvaniei”, proiectul este derulat de către Asociația Sălăjenii Contează, în parteneriat cu Primăria Orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei. „Prin proiect se derulează excursii gratuite pentru elevi din mediul rural, astfel încât tinerii sălăjeni să cunoască și

să vadă locuri semnificative din punct de vedere cultural, istoric și economic pentru comunitatea noastră. Primii noștri participanți au fost elevii Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida pe care i-am invitat să descopere orașul Șimleu Silvaniei, într-o excursie care să apropie tinerii noștri prieteni de cultura, istoria și viața economică a celui considerat a fi cel mai frumos oraș sălăjean”, explică inițiatorii proiectului.

Elevii din Hida care au participat astfel la prima excursie au avut ocazia de a cunoaște istoria și legendele din jurul Cetății Bathory și a familiei nobiliare a bathoreștilor, au vizitat Biserica romano-catolică, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, casa în care s-a născut Iuliu Maniu și Parcul Central. De asemenea, au văzut cum se produce celebra șampanie Silvania, dar și mobila Simex – brand internațional în domeniul mobilei de lux.

„Pentru această excursie am încheiat un parteneriat cu Primăria comunei Hida și Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Hida, cărora le mulțumim pentru reușită. Sperăm ca această ediție inaugurală a proiectului nostru să impulsioneze și alte comunități locale în a ni se alătura acestui demers de culturalizare a tinerelor generații care trebuie să aibă oportunitatea de a descoperi lucrurile care îi leagă din punct de vedere cultural și istoric”, au mai precizat organizatorii.

sursa: „Sălajenii Contează”
Articolul precedentUn sălăjean a încercat să schimbe euro falşi la o casă de schimb valutar. Prins, în toiul tranzacţiei
Articolul următorNumărul construcțiilor în creștere. Șimleu Silvaniei și Crișeni, în top