Elevii și studenții care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Zalău vor beneficia de gratuitate la transportul public local. Grație unui proiect de hotărâre în acest sens, care urmează să fie aprobat de consilierii locali în cadrul ședinței de Consiliu Local (CL) de joi- 27 septembrie, gratuitatea pentru transportul local în comun se va acorda pe parcursul întregului an școlar 2018-2019, în perioada 1 septembrie 2018- 30 august 2019. Potrivit proiectului de hotărâre în luna octombrie, elevii și studenții vor circula pe mijloacele de transport în comun în baza carnetului de elev sau student, vizat la zi de unitatea de învățământ sau a unei adeverințe care atestă calitatea de elev, respectiv student. Costurile gratuităților acordate în luna octombrie se vor regăsi în subvenția calculată și acordată pentru această lună. Începând cu luna noiembrie 2018, elevii și studenții vor circula pe mijloacele de transport în comun în baza unui titlu de călătorie, respectiv abonament eliberat de SC Transurbis SA, societatea de transport public călători, la solicitarea beneficiarilor.

Puncte de distribuție SC Transurbis SA pentru eliberarea titlului de călătorie – abonamente gratuite

Sediul Transurbis SA, strada Fabricii, nr.30/a, zilnic de la 7-15; Cartierul Brădet, strada Gheorghe Doja, zilic de la 06-23; Clădirea Transilvania, Piața Unirii, zilnic de la 06-22; Uz Casnic, strada Armoniei, zilnic de la 06-22; Gară CFR, Bulervardul Mihai Viteazul, zilnic 06-23.
Documentele necesare eliberării titlurilor de călătorie respectiv abonamente gratuite valabile pentru un an școlar sunt, pentru elevii de 14 ani: 1 fotografie tip buletin, copie cetificat de naștere; copie BI sau CI a unuia dintre părinți, carnet de elev vizat la zi de unitatea de învățământ și declarație a părintelui, respectiv a tutorelui privind acordul prelucrării datelor personale. Elevii care au peste 14 ani, trebuie să se prezinte la unul dintre punctele de distribuție menționate cu: o fotografie tip buletin, copie BI, carnet de elev vizat la zi de unitatea de învățământ și declrație privind acordul prelucrării datelor personale. De asemenea, studenții care solicită eliberarea abonamentului gratuit sau titlu de călătorie, trebuie să se prezinte cu: o fotografie tip buletin, copie BI, carnet de student vizat la zi și declarație privind acordul prelucrării datelor personale.

Articolul precedentRevista ”Caiete Silvane” își continuă aparițiile sub egida Uniunii Scriitorilor din România
Articolul următor„Şcoala Părinţilor”, la Şimleu Silvaniei