????????????????????????????????????

Episcopia Sălajului a transmis tuturor bisericilor din eparhie, respectiv preoților ortodocși, o ”Pastorală cu prilejul referendumului pentru revizuirea Constituției României”. Pastorala, semnată de Episcopul Sălajului, Petroniu Florea, va fi citită de către preoți, în toate bisericile ortodoxe din județ, la slujba de duminică – 30 septembrie. Prin această Pastorală, preoții ortodocși transmit poziția Episcopiei Sălajului cu privire la Referendumul pentru revizuirea Constituţiei României.
În scrisoarea sa, episcopul Sălajului, este de părere că prezența la vot în 7 și 8 octombrie 2018 este un mod prin care cetățenii își arată interesul față prezentul şi viitorul poporului în care s-au născut. ”Prin votul nostru de la acest referendum dovedim că nu suntem indiferenți, ci ne preocupă prezentul şi viitorul poporului în care ne-am născut”, spune înaltul prelat. Tot în circulara sa, prelatul subliniază faptul că prin acest referendum ”nu se urmărește stigmatizarea nimănui, ci se dorește apărarea demnității ființei umane”. De asemenea, episcopul Sălajului amintește de democrație și respect. ”Democrația pentru care au murit atâția oameni, în special tineri, la Revoluția din decembrie 1989, nu înseamnă să-i impui cuiva ceea ce nu dorește, ci din contră, să-i respecți pe ceilalți și Biserica tocmai aceasta vrea, ca valorile ei perene, revelate de Dumnezeu, care ne caracterizează pe noi, românii, să nu fie desconsiderate și înlocuite cu niște surogate care nu ni se potrivesc”. Chiar dacă biserica ”nu impune cuiva ceea ce nu dorește”, Petroniu Florea – episcopul Sălajului precizează în finalul pastoralei că, ”este datoria noastră sacră să participăm și să votăm la referendumul din 6 și 7 octombrie 2018, pentru ca în Constituţia României să fie precizat faptul că familia este formată prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, fiindcă așa a rânduit Dumnezeu și nu altfel. Așa să ne ajute Dumnezeu! Al vostru de tot binele doritor şi către Domnul pururea rugător †Petroniu Episcopul Sălajului”.

Sursa foto: Episcopia Sălajului

Articolul precedentCosmin Cristian Viașu – noul președinte USR Sălaj
Articolul următorFonduri nerambursabile de la Ministerul Culturii pentru: acțiuni culturale, evenimente și proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului şi Primului Război Mondial