Primăria municipiului Zalău a anunţat oficial că a început recepția lucrărilor la un proiect important din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Concret, este vorba despre lucrările de modernizare a străzii Cloșca din municipiul, lucrări finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare finală de 1.515.215,45 lei cu TVA inclus, din care construcții și montaj în valoare de 1.474.398,45 lei (TVA inclus). ”Comisia de recepție a început procedura pentru etapa I a recepției lucrărilor, respectiv de analiză a documentației care a stat la baza proiectului de modernizare a strada Cloșca, urmând ca, în etapa a II-a, să se verifice la fața locului modul de execuție a acestor lucrări”, se arată într-o informare a Primăriei.

Potrivit sursei citate, pentru modernizarea stăzii menţionate s-au executat lucrări de refacere a părții carosabile pe o suprafață de 6.298 mp, trotuare – 2.375 mp, reabilitare spații verzi – 340 mp, parcări longitudinale – 26 locuri, parcare pe strada Salamon Jozsef cu opt locuri, rețea de canalizare pluvială – 858 m, cămine prefabricate din beton pentru canalizare – 18 cămine, guri de scurgere – 56, indicatoare rutiere – 40, indicatoare stradale – 21, canalizație rețea telecomunicații – 4.000 m şi camerete de tragere – 30 camerete.
Pe același amplasament s-au desfășurat alte trei proiecte, respectiv: ”Reglementare LEA 0,4kV PTZ 8113 Traian – strada Cloșca”, ”Extindere rețea iluminat public – strada Cloșca” şi lucrări pentru introducerea în subteran a tuturor rețelelor de telecomunicații.

”Prin lucrările executate s-a urmărit creșterea gradului de confort al cetățenilor prin crearea unei infrastructuri moderne, îmbunătățirea aspectului străzii și fluidizarea traficului în municipiul Zalău”, se precizează în informarea Primăriei Zalău.

Articolul precedentFoc la Crişeni: o casă, mistuită de flăcări
Articolul următorZeci de sălăjeni au devenit salvatori din pasiune. Înscrierile în Programul ”Voluntar din Pasiune” continuă!