Primăria municipiului Zalău a anunţat oficial că a început recepția lucrărilor la un proiect important din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Concret, este vorba despre lucrările de modernizare a străzii Cloșca din municipiul, lucrări finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare finală de 1.515.215,45 lei cu TVA inclus, din care construcții și montaj în valoare de 1.474.398,45 lei (TVA inclus). ”Comisia de recepție a început procedura pentru etapa I a recepției lucrărilor, respectiv de analiză a documentației care a stat la baza proiectului de modernizare a strada Cloșca, urmând ca, în etapa a II-a, să se verifice la fața locului modul de execuție a acestor lucrări”, se arată într-o informare a Primăriei.

Potrivit sursei citate, pentru modernizarea stăzii menţionate s-au executat lucrări de refacere a părții carosabile pe o suprafață de 6.298 mp, trotuare – 2.375 mp, reabilitare spații verzi – 340 mp, parcări longitudinale – 26 locuri, parcare pe strada Salamon Jozsef cu opt locuri, rețea de canalizare pluvială – 858 m, cămine prefabricate din beton pentru canalizare – 18 cămine, guri de scurgere – 56, indicatoare rutiere – 40, indicatoare stradale – 21, canalizație rețea telecomunicații – 4.000 m şi camerete de tragere – 30 camerete.
Pe același amplasament s-au desfășurat alte trei proiecte, respectiv: ”Reglementare LEA 0,4kV PTZ 8113 Traian – strada Cloșca”, ”Extindere rețea iluminat public – strada Cloșca” şi lucrări pentru introducerea în subteran a tuturor rețelelor de telecomunicații.

”Prin lucrările executate s-a urmărit creșterea gradului de confort al cetățenilor prin crearea unei infrastructuri moderne, îmbunătățirea aspectului străzii și fluidizarea traficului în municipiul Zalău”, se precizează în informarea Primăriei Zalău.