UDMR a cerut și a obținut finanțare pentru o serie de proiecte exclusiv pentru Transilvania în cadrul consultărilor și dezbaterii parlamentare privind bugetul de stat pentru 2019. Pe lista acestora se regăsește și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Zalău. În urma negocierilor, s-au obținut circa 15 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea celei mai mari unități spitalicești din județul Sălaj.

În cadrul consultărilor cu partidele din coaliția de guvernare, UDMR a obținut peste 80 de milioane de lei pentru modernizarea și dotarea corespunzătoare a mai multor spitale din Transilvania, scrie evz.ro. Aceasta a fost una dintre condițiile Uniunii Democrate Maghiare din România pentru a vota bugetul propus de coaliția de guvernare.

Este vorba de 15 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea Spitalului județean de Urgență Zalău; 22,5 milioane de lei pentru Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului din Târgu Mureș (8 milioane de lei vor incluse în bugetul ministerului de resort) și pentru modernizarea Spitalului Județean Mureș (14,5 milioane); 12,7 milioane lei pentru lucrări de construcții, reparații și achiziții de echipamente medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe; 30,6 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

De asemenea, UDMR a reușit, în urma consultărilor, să majoreze cu 438 milioane de lei, bugetul propus inițial de Guvern pentru medicii de familie. Prin urmare, acest buget este acum de 2,625 de miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere totală de 48,3 la sută, în ultimii doi ani.

Totodată, Uniunea a reușit să asigure, pentru prima dată în ultimii 29 de ani, fondurile necesare pentru construcția autostrăzilor, planificate pentru 2019:o suplimentare de 583 de milioane de lei a fost alocată pentru construcția Autostrăzii Transilvania, fiind vorba de aproape de cinci ori mai multe fonduri față de propunerea inițială a Guvernului; o suplimentare de 38 milioane de lei a fost alocată pentru elaborarea documentației tehnice necesare pentru construcția Autostrăzii Târgu Mureș – Iași; 165 milioane de lei în plus față de propunerea Guvernului pentru construcția tronsonului de autostradă Lugoj–Deva și 17,5 de milioane de lei în plus pentru proiectarea tronsonului Sibiu-Făgăraș; suplimentarea bugetului propus inițial de Guvern cu 178 milioane de lei, pentru construcția tronsonului Turda-Sebeș; suplimentarea bugetului propus inițial de Guvern, cu 300 milioane de lei, pentru reabilitarea drumurilor județene și locale.

Articolul precedentPrefectul Sălajului, vizitat de ambasadorul Federației Ruse
Articolul următorȘi-a jefuit consăteanul