Condamnat definitiv pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fostul edil al comunei sălăjene Meseșenii de Jos a fost depus, în cursul zilei de ieri, 9 mai, în Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă Sălaj şi urmează să fie transferat la penitenciar în vederea executării pedepsei.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare, joi, 9 mai a.c.,  un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis la data aceeaşi dată, de Judecătoria Zalău, pe numele unui bărbat de 64 de ani, din comuna Meseşenii de Jos. Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani si 6 luni de închisoare pentru fapte de corupţie”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Soluția a fost pronunțată ieri, 9 mai, de Curtea de Apel Cluj și este definitivă.

Reamintim că, potrivit anchetatorilor, în anul 2012, pe vremea când era primar, Berceanu a plătit integral lucrările de reabilitare a Şcolii din Meseşenii de Sus, deşi constructorul nu executase nici jumătate din investiţie, a achitat efectuarea unui studiu (nerealizat) de dezvoltare a comunei şi un sondaj de opinie (nici acesta realizat). Valoarea prejudiciului cauzat depăşea 300.000 de lei. Fostul edil a fost trimis în judecată în anul 2017.

Este a doua condamnare la închisoare cu executare a fostului edil. În 2014, acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pentru conflict de interese în formă continuată, conflict de interese și fals intelectual, pedeapsă din care a executat o treime.

Articolul precedentLa Primăria Zalău: ofertă pentru autobuze electrice de la o firmă turcească
Articolul următorGrădinița cu program prelungit nr. 5 intră în reabilitare