Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane, acuzate ca au obținut ilegal fonduduri europene, folosindu-se de documente ori declarații false. Totodată,s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile și mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaților.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, este vorba de Bande-Mureșan Alin-Vasile, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, Breje Adrian Vasile, Cerneștean Marin, Goia Mihaela și Rusu Ioana Maria, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2010, cei cinci inculpați au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține îmod injust sume de bani în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.418.667 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile și mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaților”, se precizează în sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentSute de dosare penale pentru conducere fără permis
Articolul următorLa ieşirea din Sălaj spre Maramureş: accident cu trei persoane încarcerate