Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a fost prezent, azi, 28 octombrie, la Jibou, la ceremonia dezvelirii şi sfinţirii grupului statuar dedicat memoriei iluştrilor oameni politici ai Sălajului – Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu, monument realizat de primăria din localitate.

„Complexul statuar pe care îl inaugurăm azi ne vorbeşte despre trecut, dar şi despre prezent şi viitor, pentru că busturile lui Simion Bărnuţiu, Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu vor fi aici şi pentru generaţiile care vor veni, mărturie a interesului generaţiei prezente pentru cinstirea memoriei înaintaşilor noştri. Dacă vine vorba de trecut, cei trei omeni politici de seamă ai Sălajului „ţes” un adevărat „fir roşu” prin istoria României, începând de la Revoluția Română de la 1848, din Transilvania, unde Simion Bărnuţiu a fost unul din organizatori şi conducători, trecând mai apoi la Iuliu Maniu, artizan al Unirii din 1918 şi ajungând până în zilele noastre, la Corneliu Coposu, cu care am avut onoarea să fim contemporani. Sunt personalităţi care au marcat nu doar istoria locurilor nostre, ci şi istoria naţională, motiv pentru care cinstirea lor prin ridicarea acestui complex statuar este o iniţiativă cu adevărat binevenită”, a precizat, în cuvântul susţinut în cadrul ceremoniei, prefectul Florin Florian.

În acelaşi context, prefectul judeţului Sălaj a remarcat progresele făcute de administraţia locală în modernizarea oraşului Jibou şi preocuparea executivului din cadrul primăriei pentru atragerea de fonduri europene, concretizate în proiecte aflate deja în implementare sau pregătite pentru a fi depuse pentru finanţare.

Articolul precedentCreşte numărul cazurilor de rujeolă în Sălaj
Articolul următorTalentata artistă Carla Sabău, din nou pe podium. Trei trofee la Festivalul Internațional ”Transylvanian Stars” Târgu Mureș