Sălăjenii sunt așteptați joi, 13 – septembrie, în Parcul central municipal din Zalău, unde pot afla informații despre poveștile și obiceiurile locale, pot viziona scurtmetrajul “Oamenii din Dealul Țarinei” sau se pot înscrie la tombolă. Toate acestea vor avea loc în cadrul celei de a III-a ediții a evenimentului ”Haidaț’ pă la noi și deschideți lada cu zestre sălăjeană!”, care se va desfășura în intervalul orar 13-19.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, primăriile și centrele de informare turistică din orașul Șimleu-Silvaniei și comunele Buciumi, Camăr, Crasna, Hereclean, Mirșid, Nușfalău, Pericei, Plopiș, Șamșud și Zimbor și Casa Municipală de Cultură Zalău.
Tot în cadrul evenimentului, cei prezenți vor avea parte de: expoziții cu obiecte tradiționale prezentate de meșteri populari și producători locali, ateliere interactive pentru copii și adulți, spectacol muzical-coregrafic, prezentarea portretului lui ”Iuliu Maniu”, artizanul Marii Uniri și degustare de produse din gastronomia tradițională sălăjeană.

Articolul precedentNiciun candidat nu a promovat concursul pentru şefia Poliţiei Sălaj
Articolul următorClaudiu Bîrsan, consilierul pasionat de călătorii montane. ”Pe munte e ca în viața: mai urci, mai cobori”