Peste doi ani, în 2020, municipiul Zalău va avea un nou Plan de Urbanism General (PUZ). În ultima zi a lunii august, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a semnat contractul de servicii – “Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Zalău și Regulamentul Local de Urbanism aferent acestuia”, cu firma Urban Team SRL din București, în valoare de 392.700 de lei. Potrivit municipalității, principalele categorii de probleme la care se cere o rezolvare prin documentația nouă sunt: modificarea limitei de intravilan, stabilirea exactă a zonelor de protecție și a zonelor cu risc de orice natură, stabilirea unei zone din extravilan pentru case de vacanță, cadrul natural-spațiile verzi, zone de dezvoltare economică, reguli generale și reguli specifice pentru construire, relaționarea cu culoarele majore de circulație, reorganizarea și dezvoltarea căilor de comunicații, prevederea unei zone cu funcțiuni mixte.
“Planul urbanistic general este un proiect important prin care se vor reglementa o bună parte din doleanțele cetățenilor municipiului Zalău, pe zona urbanistică, iar solicitarea mea este ca întocmirea acestuia să fie făcută în baza măsurătorilor și situațiilor concrete existente în teren”, a precizat edilul municipiului Zalău.

Articolul precedentMinisterul Turismului a promovat o localitate din Sălaj: Vîrșolț – zonă cu potențial turistic ridicat
Articolul următorVeteran de război, sărbătorit la un secol de viaţă