Poliţiştii rutieri au continuat şi în perioada minivacanței de Paște activităţile pentru supravegherea traficului rutier, ocazie cu care au întocmit șapte dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere, șase dintre acestea fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Cea mai mare alcoolemie a fost depistată la un bărbat de 68 de ani, din Jibou. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că un bărbat de 68 de ani, din Jibou, în timp ce conducea autoturismul pe strada Avram Iancu, din localitate, cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat din Someș Odorhei. În urma impactului nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

În aceeași zi, la ora 18.20, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au oprit pentru control, pe Drumul Județean 191 D, prin localitatea Nuşfalău, un autoturism condus de un bărbat de 44 ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Național 1F, în localitatea Sutoru, un bărbat de 60 de ani, din județul Cluj, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A refuzat recoltarea de probe biologice

Faptă de acest gen a fost constatată și duminică, 28 aprilie, de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier. Un bărbat de 50 de ani, din municipiul Zalău a fost identificat în trafic în timp ce conducea autoturismul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe strada Mioriței, din Șimleu Silvaniei, un bărbat de 55 de ani, din localitate a fost depistat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, luni, 29 aprilie, conducând autoturismul cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel de activități au fost desfășurate în perioada minivacanței și de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna. Aceștia au depistat pe Drumul Județean 191D, prin localitatea Sîg, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din Zalău. Și de această dată, alcooltestul a indicat o valoare pozitivă, respectiv 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

 

Articolul precedentA ajuns cu mașina în șanț. Tânărul nu avea permis de conducere
Articolul următor“Amicii Muzeului”, la Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX de la Medgidia