În județul Sălaj a fost confirmat primul caz de gripă din acest sezon. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, cazul a fost înregistrat la categoria de vârstă 2-4 ani, în perioada 14 – 20 octombrie, fiind vorba despre un copil cu vârsta de aproximativ trei ani  care nu a fost imunizat antigripal. ”A fost înregistrat un caz de gripă la grupa de vârstă 2-4 ani. Cazul a necesitat internare; persoana a fost internată şi apoi externată având o evoluţie pozitivă”, a precizat Ligia Marincaş – medic epidemiolog, director DSP Sălaj.
În această toamnă în judeţ, la unităţile spitaliceşti şi la cabinetele medicilor de familie din judeţ au ajuns 7.150 de doze de vaccin antigripal, din care 650 pentru personalul medical. La nivel naţional Ministerul Sănătăţii a stabilit  pentru fiecare judeţ numărul de doze de vaccin antigripal. Astfel, din cele 19.500 de doze ”alocate” pentru Sălaj, care se repartizează etapizat începând din această lună, în judeţ a ajuns într-o primă fază 37 la sută din necesar. În perioada următoare, la distribuire, în Sălaj o să ajungă şi restul dozelor de vaccin. Specialiştii din domeniu  precizează că vaccinul gripal, administrat în fiecare an, este cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva virusurilor gripale.

Virozele şi pneumoniile, în scădere

În ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor în perioada amintită, 14- 20 octombrie, numărul, numărul sălăjenilor depistaţi cu viroze şi pneumonii a scăzut. De de la 1.722 de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) la 1.617, respectiv de la 164 de cazuri de pneumonie la 147 de cazuri.

Sursa foto: www.g4media.ro

 

Articolul precedentDosar penal pentru administratorul unei societăți din Crișeni. Ce infracțiuni a săvârșit
Articolul următorSălajul, printre județele în care nu există spital de psihiatrie