În Sălaj se construiește din ce în ce mai mult. De la o lună la alta numărul celor care își construiesc case este în creștere. Cel puțin asta indică rapoartele, emise lunar, de Direcția Județeană de Statistică Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă cu privire la ”numărul autorizațiilor de construire elberate pentru clădiri rezidențiale în Sălaj” , emis de instituţia precizată, la finalul lunii februarie au fost eliberate 26 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 13 la sută faţă de luna februarie a anului trecut. Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, numărul autorizaţiilor de construire a crescut cu 23,8 la sută. De asemenea, în primele două luni ale anului în curs, numărul autorizaţiilor de construcţie eliberate, pentru clădiri rezidenţiale, a crescut cu 4, 4 la sută comparativ cu primele două luni ale anului trecut.
Astfel, din cele 26 de autorizaţii eliberate în luna februarie, 14 au fost eliberate pentru construire în mediul urban, reprezentând 53,8 la sut din total judeţ. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale în mediul urban – 71,4 au fost eliberate în municipiul Zalău- zece.
Autorizaţiile în mediul rural reprezentau, la finalul lunii februarie, 46,2 la sută din autorizaţiile pe total judeţ. Creşteri ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale faţă de luna corespunzătoare din anul precedent s-au înregistrat în localităţile: Bălan, Bocşa, Boghiş, Cehu Silvaniei, Măierişte, Pericei, Plopiş, Românaşi, Surduc, Sărmăşag, Vârşolţ şi Zalău. Scăderi mari ale numărului de autoritaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale faţă de luna februarie 2018 s-au înregistrat în localitatea Hereclean – trei autorizaţii.

Articolul precedentSălăjeni, atenţie la falşii cititori de contoare de gaz şi electricitate!
Articolul următorLa Casa Judeţeană de Pensii Sălaj: o nouă serie de bilete de tratament pentru persoanele asigurate în sistemul public de pensii