În cursul zilei de ieri, 20 mai, polițiștii sălăjeni au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice, depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației și pentru identificarea persoanelor din cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată Direcția de Sănătate Publică. Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse pe timpul stării de alertă, unităților comerciale, efectuând controale pentru combaterea criminalității economice, au transmis reprezentanții Prefecturii Sălaj.  

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de polițiștii locali și de jandarmi.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat 539 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În contextul COVID, oamenii legii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale în valoare de 56 165 de lei, și sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor, celor aflați la nevoie. Astfel, în cursul zilei de ieri, au avut loc 16 intervenții la evenimente, din care 13 au fost sesizate prin 112, fiind organizate și trei acțiuni.

În trafic au constatat o infracțiune rutieră, au reținut șapte permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare. 

Și jandarmii sălăjeni au asigurat măsuri de ordine publică în zona a șase  centre de carantină. De asemenea, au verificat 114 persoane care se aflau izolate la domiciliu. „Reamintim că dispozitivul de siguranță publică acționează pentru prevenirea răspândirii noului virus, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. Apelați 112 -Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență- numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promptă a structurilor specializate pentru soluționarea acelui eveniment”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Sălaj.