Peste 20 de cazuri noi de gripa au fost confirmate, în ultima săptămână, în judeţul Sălaj. Potrivit ultimei statistici a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în perioada 23 ianuarie-3 februarie în judeţ au fost înregistrate 23 de cazuri noi.

Cele mai multe au fost la grupa de vârstă 15-49 de ani, 10 persoane. Din cele 23 de cazuri, 20 au necesitat spitalizare, fiind internate pentru tratament la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Zalău.

Tot în această perioadă, numărul persoanelor care au contactat diverse forme de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a ajuns la 2.569 de cazuri, în creştere comparativ cu săptămâna anterioară – 1.978 de cazuri.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri au fost la grupa de vârstă 5-14 ani – 890 de persoane; 75 de persoane, din care 58 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani au necesitat internare.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de pneunonie şi acestea au fost într-o uşoară creştere: 271 de cazuri. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani – 83 de cazuri, cu 57 de persoane internate.

Articolul precedentLa Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacol de teatru ”Love Stories”
Articolul următorAccident în Zalău: Doi bărbați, acroșați pe trecerea de pietoni