În ultima săptămână, au fost înregistrate, în judeţul Sălaj, încă opt cazuri de gripă, cu două mai multe faţă de săptămâna anterioară.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, cele opt cazuri au fost confirmate, în perioada 21 -28 ianuarie, la persoane cu vârste cuprinse între 5 şi peste 65 de ani, respectiv la grupele de vârstă 5-14 ani şi 50-64 de ani- câte un caz, iar la grupele de vârstă 15-49 de ani şi peste 65 de ani – câte trei cazuri. Persoanele au fost internate în cadrul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Zalău, pentru tratament, potrivit instituţiei citate.

Exceptând cazurile din ultima săptămână, în Sălaj, au mai fost confirmate alte nouă cazuri de gripă, de la început acestui an. Cei care au contact virusul nu s-au vaccinat antigripal.

De asemenea, numărul infecţiilor virale ale căilor respiratorii superioare a crescut cu aproximativ zece la sută comparativ cu săptămâna precedentă, ajungând la 1.978 de cazuri. Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani – 670 de cazuri şi la persoanele din grupa de vârstă 15-49 de ani – 605 cazuri. Potrivit DSP Sălaj, formele îmbolnăvirilor au fost, în general, medii spre uşoare.

Articolul precedentArestat preventiv pentru infracţiuni rutiere
Articolul următorLansare de carte – Camelia Burghele: ”Bădăcin, satul memoriei culturale. Demersuri antropologice de Centenar”