Un tânăr de 24 de ani, din Sălaj, încarcerat din anul 2014 la Penitenciarul Oradea, după ce a comis un viol, a decis să-și pună capăt zilelor. Acesta a fost găsit, la finalul săptămânii trecute, spânzurat cu o ață cerată prinsă de instalația de încălzire.

A fost salvat și dus la Spitalul Județean, dar aici a intrat în moarte cerebrală. Tânărul a fost declarat în moarte cerebrală luni, 11 martie, la ora 16:30, scrie bihon.ro. Protocolul de moarte cerebrală a fost prezentat medicului de la închisoare, însă medicul legist nu a fost de acord cu donarea de organe.

În România, legislația prevede că deținuții au voie să doneze sânge și organe doar rudelor apropiate, până la gradul IV. Cum tatăl tânărului care s-a sinucis este în Italia, să lucreze, bunica și-a dat acordul pentru donarea tuturor organelor, inclusiv cordul.

Prin acest deces s-ar fi putut salva multe vieți prin donarea de organe, astfel că a fost contactată chiar Administrația Națională a Penitenciarelor, Poliția și experții de la Agenția de Transplant, mai notează bihon.ro. Reprezentanții acestor instituții au apreciat gestul bunicii, dar nu au putut permite donarea de organe din cauza actualei legi.

Sălăjeanul, condamnat pentru viol, avea de executat o pedeapsă de 14 ani și jumătate pentru viol, fiind încarcerat în Penitenciarul din Oradea din 2014.

 

Articolul precedentCondamnată pentru furt, o tânără din Sălaj a fost prinsă în Baia Mare
Articolul următorPoeta israeliană Aghi Mishol, născută în Cehu Silvaniei, laureată cu premiul literar ”Herbert”