Elevi de clasa a VIII-a fac o simulare a examenului de Evaluare Nationala, la Scoala Generala "Ion Heliade-Radulescu" din Bucuresti, joi, 20 februarie 2014. (Eduard Enea)

Astăzi încep evaluările naționale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Testele vor fi evaluate de cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a, azi, 7 mai, se vor desfășura probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română, scris și citit, pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar respective finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română în 14 mai, matematică în 15 mai și limba maternă în 16 mai. Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului, V-VI, în zilele de 22 mai la limbă și comunicare și în 23 mai la matematică și științele naturii.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Articolul precedentSălaj: Mii de șoferi au fost amendați pentru viteză excesivă
Articolul următorNouă premii și mențiuni la Olimpiada de Tehnologii și Concursul de meserii