Mai sunt doar câteva zile până la începerea unui nou an şcolar. Aşadar, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vin cu câteva recomandări atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. 

Pentru a preveni victimizarea copiilor prin accidente de circulaţie, părinţii sunt sfătuiţi să îi înveţe pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir, unul câte unul.

De asemenea, dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare să aștepte culoarea verde și să nu se angajeze  în traversarea părții carosabile în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Articolul precedentParcare și spațiu de agrement, în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău. Ce valoare au serviciile de proiectare
Articolul următorCal căzut într-o fântână din Zalău. Pompierii, chemaţi în ajutor