Un incident grav a avut loc astăzi în localitatea Hurez din judeţul Sălaj. Mai multe persoane care se aflau la o petrecere au fost rănite după ce acoperişul unui foişor s-a prăbuşit.

O persoană a fost grav rănită, iar alte trei au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

„În jurul prânzului, dispeceratul ISU-Ambulanta a primit un apel prin numărul de urgenţă 112 care anunţa faptul că acoperişul unui foişor din localitatea Hurez în care se aflau mai multe persoane care participau la un eveniment, s-a prăbuşit în urma unei rafale de vânt. 

Au fost trimise imediat mai multe echipaje (1 autospeciala de stingere, una de descarcerare, 2 echipaje Smurd, un echipaj Saj). 

În urma incidentului patru persoane au fost rănite, dintre care una a fost rănită grav şi a fost găsită inconştientă. Aceasta a fost preluată de echipajul TIM şi a fost transportată la Horoatu Crasnei pentru a fi preluată de către elicopterul Smurd. 

Celelalte trei persoane au fost asistate medical la faţa locului, fără a fi nevoie de transport la spital„, a transmis ISU Sălaj.

ACTUALIZARE: Una dintre persoanele rănite a murit.

„Subprefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, rănit grav, marţi, în urma prăbuşirii acoperişului unui foişor, în localitatea Hurez, a decedat in urma cu puțin timp.

Imediat după nefericitul incident, subprefectul a fost preluat de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) Zalău şi a fost transportat la Horoatu Crasnei pentru a fi preluat de către elicopterul SMURD. 

În ciuda eforturilor cadrelor medicale prezente la faţa locului, care au încercat stabilizarea sa mai multe zeci de minute, acesta a fost declarat decedat. 

Virgil Ţurcaş participa, în calitate de invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a ADI Sălaj Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în Sălaj.

Conducerea şi personalul Instituţie Prefectului Sălaj adresează sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace„, a transmis Instituţia Prefectului – Sălaj.

ACTUALIZARE IPJ Cluj: „Astăzi, 21 iunie, în jurul amiezii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost solicitați să intervină în localitatea Hurez, comuna Hororatu Crasnei, unde două persoane au fost rănite în urma prăbușirii unui foișor.

La fața locului au intervenit echipaje de poliție, ambulanță și SMURD, stabilindu-se faptul că, patru persoane au fost rănite.

Una dintre acestea, un bărbat, de 52 de ani, din Zalău a fost rănit grav.

În ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a putut fi stabilizat, fiind declarat decesul.

Ceilalți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 55 și 57 de ani, doi din municipiul Zalău și unul din comuna Cizer, au suferit leziuni ușoare, doar unul dintre aceștia fiind transportat la o unitate medicală, pentru investigații de specialitate.

Polițiștii continuă cercetările pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, sub suparvegherea unității de parchet competente, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sursa: Realitatea de Salaj