Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, fac cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de inducere în eroare a organelor judiciare și act sexual cu minor, ca urmare a unei sesizări făcută prin apelul de urgență 112, în seara zilei de luni,  23 martie.

Bănuiți de comiterea faptei sunt o adolescentă și un tânăr, ambii din județul Sălaj, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Poliției Sălaj. 

„În fapt, la data de 23 martie a.c., ora 19.15, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată pe strada Fabricii, din municipiul Zalău. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată. Verificările efectuate de polițiști au dus, marți, 24 martie a.c., la identificarea apelantei, în persoana unei adolescente de 14 ani, din județul Sălaj. Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al prietenului ei, un tânăr de 20 de ani, tot din judeţul Sălaj, cu care are o relaţie de mai mult timp”, au precizat anchetatorii. 

Potrivit acestora, la momentul apelului, adolescenta și-a dat alt nume decât cel real, iar în urmă cu o zi, respectiv duminică, 22 martie, a mai sunat nejustificat la 112.  

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de inducere în eroare a organelor judiciare și act sexual cu minor, dar și pentru administrarea întregului probatoriu.

Totodată, pentru apelarea abuzivă la 112 a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 500 lei, conform O.U.G. 34/2008, iar pentru faptul că nu a solicitat eliberarea actului de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani a fost sancţionată şi cu suma de 40 de lei, conform O.U. nr. 97/2005.

„Nu induceţi în eroare organele judiciare! Conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penală, făcut prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, au mai transmis oamenii legii. 

Articolul precedentPentru angajați și angajatori: call center la AJOFM Sălaj pentru șomajul tehnic
Articolul următorGaraj, cuprins de flăcări la Șimleu. Pompierii, chemați în ajutor