La data de 22 septembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat o acțiune în zona de competență, având ca scop reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat de ordine publică și descoperirea autorilor în dosarele penale aflate în lucru.

În acțiune au fost angrenați 12 polițiști din cadrul secției și 2 specialiști din cadrul Registrului Auto Român Sălaj.

În urma activităților întreprinse polițiștii au identificat trei persoane bănuite că ar fi comis o infracțiune de furt și alte două de distrugere.

Fapta de furt s-a comis în data de 31 august a.c., când autori, necunoscuți inițial, au sustras o cabalină de pe un teren viran, din localitatea Noțig, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 7.000 de lei.

Ieri, 22 septembrie, în urma investigațiilor de specialitate polițiștii au identificat cabalina în comuna Crasna și pe persoana bănuită că a sustras-o și mai apoi a predat-o unui bărbat din Crasna în contul unei datorii  pe care o avea la acesta.

Este vorba de un tânăr, de 24 de ani, din localitatea Cuceu, Jibou.

Polițiștii au predat cabalina proprietarului, iar față de persoana bănuită de comiterea faptei vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Cele două fapte de distrugere s-au comis în luna iulie, una în localitatea Noțig și alta în comuna Crișeni.

Astfel, la data de 3 iulie, în jurul orei 01:10, pe fondul unui conflict spontan cu pasagerii unui autoturism, o persoană necunoscută a distrus geamurile laterale alte autoturismului respectiv.

Ulterior, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Sălățig.

Prejudiciul comis a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările pentru distrugere.

În cel de-al doilea dosar de distrugere este vorba tot de un autoturism, al cărui parbriz a fost spart cu pumnii de o persoană necunoscută.

Proprietara autoturismului era din comuna Crișeni, iar autivehiculul se afla parcat pe drumul public din comună.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Baia Mare.

La finalizarea cercetărilor, polițiștii vor înainta dosarele penale parchetului, cu propuneri legale.

Tot în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au soluționat 18 dosare penale și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.500 de lei.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentPrimarul comunei Cuzăplac a murit la vârsta de 55 de ani
Articolul următorMagazin alimentar cuprins de un incendiu (FOTO)