În 13 localități din comunele Treznea, Buciumi, Românași și Creaca s-au produs pagube însemnate în urma precipitațiilor de marți seara- 24 iulie. Potrivit situaţiei operative centralizate, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în cursul zilei de marți, rezultată ca urmare a informărilor operative comunicate de către comitetele locale pentru situații de urgență (CLSU) Treznea, Buciumi, Românași și Creaca, precum și a Raportului operativ al Grupului de Suport Tehnic Inundații – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj, la nivelul judeţului Sălaj au fost afectate 13 localități din cele patru comune menționate.
Astfel, ploile torențiale, scurgerile de pe versanți, incapacitatea de preluare a apei pluviale de către șanțuri, rigole și canale, băltirile de ape interne și revărsarea de pâraie locale au dus la inundarea a 107 case și 128 de anexe gospodărești, 117 fântâni, 35 de hectare de pășuni și 100 hectare teren arabil și 13 kilometri de drum comunal. Inundațiile au afectat un pod și 28 podețe. Nu au fost semnalate probleme la construcțiile hidrotehnice.
”În următoarea perioadă, comisia mixtă formată din specialiști (reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, ISU Sălaj, Inspectoratului Județean în Construcții Sălaj, Direcția pentru Agricultură și SGA Sălaj ), constituită prin Ordinul Prefectului nr.145/ iulie 2018, va efectua verificările în teren în vederea validării și estimării pagubelor produse. Situația se monitorizează în permanență pe tot arealul comunelor din județ, menținându-se contact permanent cu primarii și șefii SVSU din unitățile administrativ teritoriale, în vederea gestionării eficiente și operative a oricăror situații de urgență apărute”, se arată într-o informare emisă de Instituția Prefectului Sălaj.

 

Articolul precedentPe centura Zalăului: un autoturism a luat foc în mers
Articolul următorTratament la preț redus prin Casa Județeană de Pensii