Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a verificat, joi, 4 aprilie, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, directorul CNI, Irina Manuela Pătrăşcoiu, secretarul de stat în MDRAP, Ionuţ Gâdea şi alte oficialităţi, stadiul lucrărilor la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. 

Obiectivul se află în curs de reabilitare, modernizare şi dotare prin Compania Naţională de Investiţii – CNI (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice).

Clădirea a fost dată în exploatare în anul 1912 şi este declarată monument istoric arhitectural de interes local. „Era imperios necesar să intervenim pentru modernizarea acestui pavilion şi pentru punerea lui în funcţiune cât mai repede! În plus, o problemă majoră era legată de nerespectarea normelor și legislației sanitare în vigoare, precum și a prevederilor legate de organizarea spațial-funcțională a secției; practic, nu erau respectate cerințele privind dimensionarea saloanelor pentru pacienți, amplasarea și dotarea grupurilor sanitare, grupurile sanitare pentru persoanele cu dizabilități motorii etc. După intervenţia CNI, aceste lucruri se vor rezolva, iar pacienţii vor putea fi trataţi în condiţii sigure şi decente!”, a subliniat ministrul dezvoltării.

Valoarea contractului de execuţie este de peste 6 milioane de lei, iar, la final, Secția de Boli Infecțioase va cuprinde: două sectoare de spitalizare (pentru spitalizare continuă și spitalizare de o zi); 20 de saloane (62 de paturi); un ambulatoriu integrat; cabinete de consultaţii, servicii gospodăreşti (spălătorie, oficiu alimentar), servicii anexe pentru personal, precum şi spații sociale și anexe pentru pacienți, aparținători, vizitatori.

Articolul precedentPrin Casa Judeţeană de Pensii, tratament balnear pentru pensionari şi angajaţi
Articolul următorÎn municipiul Zalău: cerşetoria, un fenomen greu de stopat