Aproape 2,8 milioane de lei au fost alocați pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru secțiile de ortopedie, interne, O.R.L., A.T.I., cardiologie, compartimentul de oftalmologie și laboratul de radiologie și imagistică din cadrul Spitalul Județean de Urgentă Zalău. Finanțarea este din bugetul Consiliului Județean Sălaj.

Până în prezent, a fost recepționată aparatură în valoare de 1.867.549,21 lei, urmând ca la începutul anului viitor să se recepționeze și celelalte bunuri achiziționate, potrivit unei informări a Consiliului Județean Sălaj.
Tot din bugetul Consiliului Județean Sălaj, pentru dotări achiziționate direct de către Spitalul Județean de Urgență Zalău, au mai fost alocate fonduri în valoare de 1.743.000 lei. Aparatura achiziționată va deservi secțiile de recuperare și reumatologie, urologie, neonatologie, pediatrie și neurochirurgie. De asemenea, prin aceste fonduri se va dota și Blocul alimentar, procedurile de achiziție fiind în curs de derulare (cu excepția cuptorului electric care se află deja în dotarea spitalului).
Programul de achiziții, în scopul dotării cu aparatură medicală modernă, are ca și obiectiv îmbunătățirea calității actului medical. “Dorim ca aria de investigații și tratamente să fie extinsă, scop în care avem un program amplu, care se va derula și în următorii ani, prin care să achiziționăm cea mai bună aparatură pe care ne-o putem permite. Sunt convins că în acest fel, competențele medicale asociate cu un suport tehnic adecvat, vor duce la servicii medicale mai bune. Pacientul va fi principalul beneficiar” , a precizat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Articolul precedent„Colţul Centenar”, expoziţie inaugurată la Prefectura Sălaj
Articolul următorÎn doar trei zile, polițiștii sălăjeni au aplicat sute de sancțiuni contravenționale