Sistemul de alarmare al judeţului trebuie treptat înlocuit şi completat, deoarece este uzat fizic şi moral, fiind ca fabricaţie şi concepţie din anii ’70. În aceste condiţii, sistemul necesită un volum mare de cheltuieli de întreţinere şi nu prezintă siguranţă în funcţionare, susţin reprezentanţii ISU Sălaj.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare al judeţului include 90 de sirene operative, 82 la unităţi administrativ teritoriale (UAT-uri) şi 11 la operatori economici şi instituţii. Dintre acestea, 78 sunt electrice şi 15 electronice.

Datele au fost prezentate în cadrul întâlnirii semestriale a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), găzduită azi, 20 martie, de Instituţia Prefectului Sălaj.

De asemenea, există cinci centrale de alarmare operative, care acţionează sirenele electrice, iar sistemul RO-ALERT poate fi folosit, în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol. (https://ro-alert.ro/). Sistemul de avertizare-alarmare în aval de barajul Vîrșolț satisface în bune condiţii cerinţele privind alarmarea populaţiei din zonele inundabile.

Articolul precedentConsilierul Paul Maghiu: ‘’conducătorilor locali le-a plăcut și le place să se joace de-a finanțatorii, cu bani din bugetul local’’
Articolul următorDouă mașini implicate într-un accident, în Zalău: Un autoturism s-a răsturnat