Peste 1.100 de misiuni de asigurare a ordinii publice și peste 7.000 de misiuni de menţinere a ordinii publice. Acestea sunt doar câteva din misiunile desfăşurate anul trecut de Jandarmeria sălăjeană. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sălaj a organizat joi, 10- ianuarie, o întâlnire de evaluare a întregii activităţi desfăşurate în anul 2018. Întâlnirea a avut loc în sala ”Porolissum” a Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj şi pe lângă prezenţa cadrelor IJJ Sălaj, la eveniment au luat parte şi şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Sălaj cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi cadre ale unităţii. La bilanţul Jandarmeriei sălăjene a fost prezent şi colonelul Gabriel Niţoi , şeful Centrului de Informare Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Întreaga activitate, care a inclus misiunile executate şi rezultatele obţinute pe parcursul anului 2018, dar şi planul de acţiune pentru anul în curs, a fost prezentată de inspectorul şef al IJJ Sălaj, locotenent-colonel Vasile-Adrian Cigăran.

Activitatea, prezentată în… cifre

Astfel, la ceas de bilanţ, IJJ Sălaj informează că în anul 2018 au fost executate: 1.108 de misiuni de asigurare a ordinii publice, 225 de acţiuni de restabilire a ordinii publice şi intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 7.082 de misiuni de menţinere a ordinii publice. De asemenea, pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2018 au fost executate 561 de mandate de aducere în 54 localităţi. În materie contravenţională, la nivelul inspectoratului s-au aplicat 1.385 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 388.250 de lei, dintre acestea 986 fiind amenzi, iar 399 avertismente scrise. De asemenea, pe timpul misiunilor executate, a fost constatate 172 de infracţiuni, cu 162 de făptuitori (de către structurile de jandarmi 61 de infracţiuni, cu 62 de făptuitori, iar cu ocazia executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică, un număr de 111 de infracţiuni cu 100 de făptuitori). În perioada supusă evaluării, IJJ Sălaj a asigurat paza şi protecţia instituţională la un număr de 16 obiective, menţinerea ordinii interioare necesară desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la şase săli de judecată ale instanţelor judecătoreşti, 1.377 de misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transportului corespondenţei clasificate, în cooperare şi sub autoritatea Serviciului Român de Informaţii, în zona de responsabilitate a Direcţiei Judeţene de Informaţii Sălaj, 166 de misiuni de protecţie a transporturilor de bunuri şi valori aparţinând unităţilor de trezorerie şi contabilitate publică ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, precum şi 17 misiuni de pază şi protecţie a transporturilor de produse cu caracter special, în beneficiul propriu.

Viitorul sună bine: cetăţeanul şi siguranţa lui, în atenţia jandarmilor

Potrivit reprezentanţilor IJJ Sălaj, pentru anul în curs direcţiile pe care se va axa activitatea Inspectoratului, pentru creşterea performaţei sunt multe. ”Creşterea continuă a gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei, protejarea parimoniului şi siguranţa stradală, dar şi îmbunătăţirea imaginii instituţionale şi a gradului de încredere a populaţiei în Jandarmeria Română”, sunt doar câteva obiective pe care IJJ Sălaj vrea să le îmbunătăţească pe parcursul anului 2019.

Articolul precedent”Case, oameni şi poveşti” – arhitectură şi locuire pe Valea Someşului Sălaj. Un volum despre locurile pitorești din județ
Articolul următorS-a dat startul la încasarea taxelor şi impozitelor locale. În prima zi, sute de zălăuani au luat cu asalt ghişeele Primăriei Zalău