Timp de patru zile, în perioada 12-16 iulie, la Șimleu Silvaniei se va desfășura cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de folclor  pentru românii de pretutindeni „La Fântâna Dorului”.

Potrivit organizatorilor, Clubul Copiilor și Asociația Culturală „La Fântâna Dorului” din Șimleu Silvaniei, festivalul aduce în orașul de sub Măgură, copii și tineri, din țară și din comunitățile de români din diasporă, și are ca scop promovarea și valorificarea culturii tradiționale în rândul iubitorilor de frumos. În anul Centenarului României, manifestarea își propune întărirea ideii de unitate a românilor, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii românești, atât în țară cât și în afara granițelor. Vor participa 18 formații artistice din Republica Moldova, Ucraina – Regiunea Cernăuți și Regiunea Transcarpatia, Ungaria și România.

Parada portului, cântecului și jocului popular va avea loc vineri, 13 iulie, de la ora 18,30. Spectacolele vor avea loc în zilele de vineri, sâmbătă și duminică începând cu ora 18, pe scena din Parcul Cetății a orașului Șimleu Silvaniei.

Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei  oferă tuturor participanților și locuitorilor orașului un concert de muzică ușoară cu formațiile Desperado și Mircea Rusu Band, sâmbătă seara,  începând cu ora 21, pe aceeași scenă.

Manifestarea este organizată și desfășurată de Clubul Copiilor și Asociația Culturală „La Fântâna Dorului” din Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașului și Centrul de Cultură și Artă Sălaj  sub egida Ministerului Educației Naționale.

Articolul precedentTitularizare Sălaj: A început validarea dosarelor
Articolul următorIncendiu la o afumătorie din Zimbor