Programele de investiţii ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru zonele montane și identificarea problemelor din zona montană a județului Sălaj au fost dezbătute cu fermierii sălăjeni astăzi, 7 iunie, la sediul Direcției pentru Agricultură Județeană, de către o echipă formată din Dumitru Șovea – consilier Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Dănuţ Ungureanu – consilier Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM).

Prezent la întâlnirea de azi, prefectul Florin Florian i-a încurajat pe agricultorii din Sălaj să se asocieze, pentru a obţine mai uşor finanţări europene şi guvernamentale, dar şi pentru a gestiona mai bine probleme existente în agricultură.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, în cadrul fiecărei întâlniri s-au prezentat: noutățile aduse de Legea Muntelui nr. 197/2018; stadiul actual al Programului de încurajare a investițiilor din zona montană (privind înființarea centrelor de colectare/procesare lapte în zona montană, a centrelor de sacrificare a animalelor și prelucrare a cărnii, înființarea stânelor montane, a centrelor de colectare, spălare și prelucrare primară a lânii, înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a ciupercilor și fructelor de pădure, dar și a plantelor medicinale);  dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”; noua delimitare a zonei montane.

Potrivit noii delimitări, în zona montană a judeţului Sălaj sunt inluse localităţi din 21 de unităţi administrativ teritoriale, comparativ cu două, câte au fost anterior.

Articolul precedentFestival Internaţional de Foarte Scurt Metraj, la Zalău. Publicul este invitat să-și voteze filmele preferate
Articolul următorȘoferi, atenție la țepari! Ce recomandă polițiștii sălăjeni