Nouă locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate miercuri, 19 iunie, în comuna Nușfalău.

Locuințele (trei apartamente cu o cameră şi şase apartamente cu două camere) au fost construite în amplasamentul din strada Gării nr. 65/A, cu regim de înălţime P+2E (parter + două etaje), se precizează într-o informare a Prefecturii Sălaj.

În Sălaj, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a finalizat 338 de unități locative, situate în localitățile: Zalău (228 de unități locative); Bobota (9 unități locative); Crișeni (18 unități locative); Șimleul Silvaniei (35 de unități locative); Crasna ( 24 de unități locative) și Sărmașag (24 de unități locative).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Condiții pentru cumpărarea unei locuințe ANL

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Articolul precedentSiguranța copiilor, o prioritate a polițiștilor. Zeci de amenzi pentru șoferii care nu transportă copiii în scaune speciale
Articolul următorZalău: S-a dat startul celei de-a 40-a ediții a „Trofeului Electricianului”