Consiliul Județean Sălaj a emis ieri, 30 septembrie, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare a sectorului drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec.

Finanțat prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală), proiectul de reabilitare și modernizare ai celor peste 16 kilometri ai drumului județean menționat presupune execuția unor categorii de lucrări ce vizează modernizarea părții carosabile, realizarea acostamentelor, precum și a șanțurilor și podețelor necesare asigurării scurgerii apelor pluviale, potrivit reprezentanților administrației județene.

Sunt proiectate și accese la proprietăți, precum și unele lucrări de consolidare (zid de sprijin din gabione), dar și asigurarea siguranței rutiere prin semnalizare cu indicatoare, montarea parapeților de siguranță și realizarea marcajelor aferente.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de către Consiliul Județean Sălaj. „Acestea se referă la aproape 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a 7 drumuri județene. 6 dintre acestea, dintr-un total de 7 proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec fiind singurul proiect de această categorie finanțat prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală)”, au explicat reprezentanții CJ Sălaj.

Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contribuție a Consiliului Județean de peste 10.400.000 lei.