Lucrările de amenajare a parcării pieței agroalimentare de pe strada Simion Oros au ajuns la final. Zona, actualmente una modernă comparativ cu alte zone din oraș, are: 50 de locuri de parcare – inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, semnalizarea rutieră care stabilește circulația în ambele sensuri, arbuști ornamentali constând în ienupări, salcâmi globulari, platan, magnolia, arțar roșu, brad argintiu și plante ornamentale, precum lavanda, hybiscus, azalee și caryopteris. Tot în zona modernizată se află: o stație de autobuz, bănci, un ansamblu compus dintr-o fântână arteziană și o băncuță circulară cu opt module grilaje din fontă pentru protecția copacilor, stand de biciclete, panou de afișaj urban și jardiniere. Potrivit unei informări remise de Primăria municipiului Zalău, marți, 24 iulie 2018, s-a efectuat recepția la teminarea lucrărilor la următoarele obiective de investiții: refacerea acoperirii Văii Zalăului, tronson km (0+040 – 0+065), având valoarea de 672 de mii de lei fără TVA și amenajare parcare și amenajare peisagistică pentru piața agroalimentară din zona centrală, având valoarea de 1.079 de mii de lei, fără TVA.
Recepția la terminarea lucrărilor a constat în parcurgerea a două etape. În pima etapa s-a realizat verificarea conformității documentelor. Mai exact, comisia de recepție, condusă de viceprimarul Teodor Bălăjel, în calitate de președinte, împreună cu ceilalți membri desemnați ai comisiei și reprezentantul I.S.C, au verificat conformitatea documentelor: respectarea prevederilor din autorizațiile de construire; executarea lucrărilor în conformitate cu contractul de lucrări și proiectul tehnic; finalizarea tuturor lucrărilor; cartea tehnică a construcției și referatele de specialitate ale dirigintelui de șantier și ale proiectantului prin care aceștia recomandă admiterea fazei de „recepție la terminarea lucrărilor”. Cea de a doua etapă a constat în verificarea în teren a investiției. Astfel, comisia de recepție s-a deplasat în teren pentru verificarea efectivă a investiției, unde s-a verificat modul de amplasare a mobilierului și dotărilor care constau în: o stație de autobuz; șase bănci; un ansamblu compus dintr-o fântână arteziană și o băncuță circulară cu optmodule; zece coșuri de gunoi; cinci grilaje din fontă pentru protecția copacilor; 47 stâlpi de delimitare simpli și stâlpi de delimitare cu bandă reflectorizantă; un stand de biciclete; un panou de afișaj urban; nouă jardiniere; iluminat artizanal. De asemenea, s-a verificat și modul de marcare a locurilor de parcare, din care au rezultat 50 de locuri de parcare, două locuri fiind destinate persoanelor cu dizabilități; semnalizarea rutieră care stabilește circulația în ambele sensuri pe strada Oros; plantarea arbuștilor ornamentali, precum ienupăr, salcâm globular, platan, magnolia, arțar roșu, brad argintiu, și a plantelor ornamentale, precum lavanda, hybiscus, azalee, caryopteris.
În urma constatărilor făcute, comisia de recepție a decis admiterea recepției la terminarea lucrărilor.
”Prin realizarea acestor obiective de investiții, Primăria municipiului Zalău a avut ca scop îmbunătățirea aspectului estetic și creșterea funcționalității zonei din imediata vecinătate a halei agroalimentare, fluidizarea circulației, precum și confortul locuitorilor din municipiu, prin înființarea de noi locuri de parcare si a unei stații noi de autobuz care să faciliteze accesul la hală și în zona centrală a orașului”, se arată în informarea primăriei.

Articolul precedentO șoferiță de 18 ani a ajuns cu mașina în…pădurice
Articolul următorDe ”Zilele Zalăului”, pompierii fac recomandări! Să respectăm măsurile de apărare împotriva situațiilor de urgență