Trei ani de închisoare cu suspendare. Este soluția pronunțată ieri, 15 mai, de magistrații Judecătoriei Jibou, în cazul tinerei care a provocat, anul trecut, accidentul din Jibou, în urma căruia patru persoane și-au pierdut viața.

Potrivit reprezentanților Judecătoriei Jibou, instanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi inculpata Ungur Sanda Emanuela şi, în consecinţă, a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. „(…) s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Maramureș”, se precizează în soluția pronunțată ieri.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Tragedia s-a petrecut în 17 mai 2018, când, o mașină în care se aflau cinci studente a fost izbită din plin de un tren pe calea ferată în apropiere de orașul Jibou. Patru tinere cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani și-au pierdut viața, Maria Șteț, Claudia Barboș, Mădălina Pârja și Sara Pop. Singura supraviețuitoare a fost Sanda Ungur, cea care se afla la volanul mașinii. Cele cinci tinere, toate din județul Maramureș, erau studente în ultimul an la Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi se întorceau acasă de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea de absolvire organizată de Universitatea Tehnică.

Foto ISU Sălaj