La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii sălăjeni au depistat în trafic mai multe persoane care transportau material lemnos, fără a avea documente de proveniență și/sau aviz de însoțire.

Vineri, polițiștii de ordine publică din Jibou au depistat, pe strada Stejarilor, un autoturism, condus de un bărbat, din Jibou, care transporta 1, 89 metri cubi de material lemnos, de esență tei, fără a deține aviz de însoțire.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Tot vineri, polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos au prins în flagrant delict  doi cetățeni, care transportau material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

Unul dintre aceștia, domiciliat în localitatea Vânători, județul Cluj, a fost depistat în localitatea Agrij, transportând 0,5 metri cubi de material lemnos, de esență fag.

Cel de-al doilea, un bărbat, din comuna Buciumi, a fost fost depistat de polițiști în comuna Buciumi, în timp ce transporta 0,9 metri cubi de material lemnos, de estență carpen.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos le-a fost confiscat.

Tot vineri, în baza informațiilor obținute de polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos, au fost identificați  doi cetățeni din comună, care, în zilele de 4 și 5 octombri, ar fi comercializat cantitatea de 5,2 metri cubi de material lemnos, fără documente de proveniență.

Polițiștii au stabilit că materialul lemnos a fost comercializat unor persoane, domiciliate în județul Cluj.

Atât vânzătorii, cât și compărătorii au fost sancționați contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat. 

Duminică, 10 octombrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Fildu de Jos, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 46 de ani, din comună, care transporta 3,72 metri cubi de material lemnos, de esență cer, fără a deține documente de proveniență.  

Polițiștii au confiscat materialul lemnos și i-au aplicat bărbatului sancțiune contravențională.

Sursa: Realitatea de Salaj